Prima pagină > Stiri IT > Firefox blocheaza un add-on numit Net Framework

Firefox blocheaza un add-on numit Net Framework


Internet Shortcut

Saptamana aceasta Mozilla firefox  a dezactivat un plug-in Microsoft pentru Firefox care se numeste  .Net Framework Assistant din cauza unei probleme de securitate.

„S-a descoperit recent ca are o serioasa vulnerabilitate de securitate, iar Microsoft recomanda ca toti utilizatorii sa dezactiveze add-on-ul”, a scris Shaver. „Din cauza dificultatilor intampinate de unii utilizatori la indepartarea add-on-ului si datorita severitatii riscului ridicat in cazul in care nu este dezactivat, am contactat Microsoft pentru a o informa ca vom dezactiva extensia prin intermediul mecanismului nostru de blocare, Microsoft exprimandu-si acordul, am trecut imediat la blocare.”
Add-on-ul .Net Framework Assistant permite ca Firefox sa utilizeze tehnologia Microsoft ClickOne pentru instalarea aplicatiilor care ruleaza pe fundatia sa de programare .Net. Add-on-ul a fost deja un ghimpe pentru unii utilizatori Firefox: a fost instalat automat via Windows Update cu .Net Framework 3.5 Service Pack 1 fara a instiinta utilizatorii ca add-on-ul a fost instalat sau a le oferi vreo optiune. Si mai multa neplacere a fost cauzata de faptul ca acesta nu a fost compatibil cu Firefox 3.5, a spus Shaver, si din cauza ca indepartarea lui necesita ca utilizatorii sa editeze Windows Registry – un task prea tehnic pentru multi.

Firefox verifica regulat pe un server Mozilla lista add-on-urilor de evitat. Desi actiunea de blocare a Mozilla a avut scopul de a proteja utilizatorii, a cauzat alte probleme. Shaver a mentionat ca comportamentul Firefox a deranjat unii administratori de sistem.
O problema a fost ca tehnologia de blocare a Mozilla nu poate spune daca utilizatorii si-au actualizat softwarele si nu mai sunt vulnerabili. In weekend Mozilla a lucrat la remedierea situatiei.

Sursa: www.news.com

De Blogaras

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: